Земетресението със сила 4,8 по Рихтер стана в 15.26 часа с

...
Земетресението със сила 4,8 по Рихтер стана в 15.26 часа с
Коментари Харесай

Реакции за труса: От Какъв беше този взрив до Новият кабинет разклати държавата


Земетресението със мощ 4,8 по Рихтер стана в 15.26 часа с епицентър на 15 км югоизточно от Пловдив, на 3 км от Асеновград и на 146 км от София. Това е регионът на летище Крумово. Той бе последван от два по-слаби вторични такива - със сила 2,7 и 3,2 по Рихтер. 

Местни поданици съпоставиха първия трус с гърмеж. " Някой има ли визия какъв беше този гърмеж, който се усети в " Тракия " и беше съпроводен от ударна вълна? Всичко се разклати като при земетресение ", попита изплашена потребителка в групата Plovdiv Live.

" Бях на работното си място в нюзрума на БНТ-Пловдив. Силно земетресение, мощно се разклати пода. В един миг тътенът, който пристигна от тепето зад постройката на малкия екран, беше доста мощен. Трусът беше много мощен и осезателен и това ни накара неотложно да напуснем постройката ", споделя журналистът Димитър Димитров пред публичната телевизия.  

Други си дадоха сметка, че сходни феномени единствено припомнят за човешкото изтощение да ги предотврати: 



Жителка на регион " Тракия " описа пред bTV: " Доста мощно се разклати на 13-ия етаж. Всичко стартира да дрънчи, добре, че беше малко. Децата - четирите ми внучета, доста се уплашиха и хукнаха да бягат по стълбите ". Друга добави, че също го усетила като бомба: " Пишеше, че ще има вторични, до тази вечер ще стоим на открито ".

Някои одобриха новината за труса с комизъм, като го обвързаха с политическата конюнктура у нас: " Това държавно управление разклати страната единствено за ден ", написа Венци Тоневски в " Забелязано в Пловдив и покрайнината ".

Тук вижте още фрагменти от труса: 

" Направо си беше ужасно, чу се нещо като гръм, по-късно бумтене и разклати, само че за малко! Уплаших се доста, нека Господ да ни пази и най към този момент децата и внуците! ", написа в коментар консуматор в същата група.

От пожарната в Пловдив успокоиха, че няма данни за потърпевши хора и нанесени вреди. 



От Община Чирпан, където трусът също бе усетен, побързаха да разгласяват информация какво се случва. 



Земетресение с сходна мощ се води със междинна мощ, обясниха сеизмолози. 

Потребител в обществената мрежа Фейсбук показа, че кучето му (обичайно четириногите са по-сензитивни във връзка с сходни явления) е останало умерено. 



Фирма за сглобяеми къщи пък употребява опцията да се похвали, че този вид къщи са изключително подобаващи в сходни обстановки, защото са доста устойчиви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР